

Derlingi kopūstai puikiai tinkantys ankstyvam raugimui. Gūžės apvalios, kietos, trumpu vidiniu kotu, užauga iki 3,5 kg svorio. Išsiskiria saldžiu ir švelniu skoniu, be kartumo, kuris kartais pasitaiko kitose kopūstų veislėse, taip pat tvirta, traškia tekstūra. Tai puikus pasirinkimas greitam maisto paruošimui, salotoms ar troškiniams, sriuboms, nes skonis išlieka malonus ir termiškai apdorojant. Stipri, gerai išvystyta šaknų sistema. Kopūstai gerai pakelia sausus, karštus orus ir drėgmės trūkumą. Atsparūs lapų kraštelių nudegimui arba lapų kraštelių džiūvimui (angl. Tipburn). Tai fiziologinis sutrikimas, kuris atsiranda dėl kalcio trūkumo ar netolygaus drėkinimo, kai jaunų lapų kraštai pradeda džiūti ir ruduoti. Nors tai nėra liga, Tipburn gali sumažinti derliaus prekinę išvaizdą ir vertę. Tinka auginti kaip antrąjį derlių, sodinant paskutinę birželio dekadą, tada gūžės puikiai sandėliuojasi apie 6 mėnesius. Brandos fazėje galima ilgam palikti lauke, nesibaiminant, jog kopūstai praras prekinę išvaizdą ir kokybę. Atsparūs fuzariozei, kopūstų gyslų bakteriozei (juodajam puviniui). Rekomenduojama sodinti 40-45 tūkst. vnt./ha tankumu. Vegetacijos trukmė 80 dienų nuo daigų pasodinimo.
Charakteristikos