

Lapiniai kopūstai (angl. Kale) vadinami žalumynų karaliais, supermaistu ir net maistinių medžiagų bomba. Jų maistinė vertė žymiai didesnė nei baltagūžių kopūstų. Lapiniuose kopūstuose yra daugiau baltymų, vitaminų, folio rūgšties, o karotino (provitamino A) randama net 80 proc. daugiau nei baltagūžiuose kopūstuose. Lapiniuose kopūstuose taip pat gausu fitoncidų, įvairių fermentų, mineralinių druskų, kalio, fosforo, sieros, jodo, didelis kiekis geležies. Tai viena naudingiausių daržovių žmogaus organizmui. Oldenbor F1 - žalios spalvos lapiniai kopūstai. Išsiskiria derlingumu ir augalų vienodumu. Augalo stiebas vidutinio aukščio, užauga 45 – 60 cm ilgio, lapai smulkiai garbanoti, plonomis gyslomis, sultingi, atsparūs geltimui. Kopūstai nereiklūs augimo sąlygoms. Derlių galima skinti pagal poreikį, daug kartų. Atsparūs šalnoms, puikiai pakelia šaltį iki -12 ° C. Vėsaus oro ir šalnų bijoti nereikia, nes tai dar labiau sustiprina lapinių kopūstų aromatą ir skonį. Tinka tiek šviežiam vartojimui, tiek užšaldymui. Aukštas atsparumas kopūstų fuzariozei (HR: Foc), vidutinis atsparumas kopūstų gyslų bakteriozei (juodajam puviniui) (IR: Xcc). Rekomenduojama sodinti 30 - 35 tūkst. vnt./ha tankumu. Vegetacijos trukmė 115 - 120 dienų nuo daigų pasodinimo.
Charakteristikos