

Vėlyvi rudeniniai kopūstai skirti raugimui ir šviežių daržovių rinkai. Gūžės sunkios, užauga 4 - 5 kg svorio, nuo apvalios iki nežymiai plokščios formos. Puiki vidinė gūžių struktūra užtikrina gerą žaliavą raugimui. Rauginti kopūstai yra gardaus skonio, turi daug vitamino C. Kopūstai gerai pakelia sausrą, drėgmės trūkumą, gūžės puikiai formuojasi ir prie aukštos temperatūros. Augalai tvirti ir vešlūs, turi stiprią šaknų sistemą, išsiskiria sveikumu. Kopūstai atsparūs fuzariozei, kopūstų gyslų bakteriozei (juodajam puviniui) ir tripsams. Gūžės puikiai sandėliuojasi iki vasario pabaigos – kovo pradžios. Rekomenduojama sodinti 30 - 35 tūkst. vnt./ha tankumu. Vegetacijos trukmė 147 dienos nuo daigų pasodinimo.
Charakteristikos