

Derlingi briuseliniai kopūstai. Maistui vartojamos nedidelės gūželės, išaugančios ant stiebo, lapų pažastyse. Stiebas aukštas, gūželės tankiai ir tolygiai išsidėsčiusios per visą stiebo ilgį, šviesai žalios spalvos, vienodo didumo, maždaug graikinio riešuto dydžio. Skaičiuojama, kad Marte F1 veislės augaluose B dydžio gūželės sudaro net 90 procentų viso derliaus (A ir C dydžio po 5 procentus). Švelnaus skonio, neapkartę. Skoniu panašūs į baltagūžius kopūstus, bet tarp visų kopūstų rūšių būtent briuseliniai kopūstai yra pirmoje vietoje pagal vitamino C, magnio, geležies ir kalio druskų kiekį. Vartojami žali, virti, troškinti, galima konservuoti, raugti, bet daugiausia briuseliniai kopūstai naudojami šaldymui – užšaldomi vieni arba daržovių mišiniuose. Derlių lengva skinti rankomis, taip pat tinka mechanizuotam nuėmimui. Derlių galima imti vėlai rudenį, kopūstai nebijo šalnų, gūželės nepraranda kokybės. Aukštas atsparumas kopūstų fuzariozei (HR: Foc). Rekomenduojama sodinti 30 tūkst. vnt./ha tankumu. Vegetacijos trukmė 130 – 135 dienos nuo daigų pasodinimo.
Charakteristikos